TEKNISK KERAMIK – PRODUKTER

Keramisk beläggning

Keramiska beläggningar på detaljer av stål eller aluminium har utmärkta egenskaper. De är slittåliga, har låg friktion och har en termiskt och elektriskt isolerande effekt. Keramen appliceras med genom termisk sprayning eller en elektrokemisk process; nanokeramisk beläggning.

Keramiska beläggningar överträffar hårdförkromning när det gäller hårdhet och slitstyrka och används framgångsrikt inom bland annat textilindustrin och vid trådtillverkning. Det är också möjligt att göra antibakteriella beläggningar som kan reducera smittorisker från bakterier och mögelsporer.

Textilkeramik

Vi samarbetar med Tysklands ledande tillverkare av keramiska trådstyrningar och applikatorlösningar för användning inom textilindustrin. Vi kan erbjuda ett stort urval av trådstyrningar i ett flertal material. Möjligheten finns även att specialanpassa produkter efter kundens önskemål.

Rapaltex® friktionsskivor ger ett överlägset grepp jämfört med andra keramiska skivor och uppkomsten av snö hålls till ett minimum.

Elektrokeramik

Keramiska material är mycket väl lämpade för elektrisk isolering. Produktgruppen elektrokeramik innefattar ett brett utbud av applikationer, allt från säkringar och hushållsapplikationer till keramiska värmeelement. Ingen annan materialgrupp kombinerar egenskaperna hög värmetålighet och elektrisk isolering så väl som keramik.

För ytterligare information, kontakta oss.

Tel. 031-348 85 06

E-post: helen.wingqvist@pegol.se