STANDARDKYLARE FÖR OLJA OCH VATTEN/GLYKOL

AKG:s standardkylare erbjuder en effektiv, komplett kylarlösning som är färdig att installeras direkt.

För att ta reda på vilken kylare som lämpar sig för just Dina önskemål rekommenderar vi att Du använder AKG:s beräkningsprogram som kan laddas ner kostnadsfritt från AKG:s webbplats.

9

AKG-Line
AKG-Line är ett högpresterande och modernt kylarprogram där AKG implementerat sina senaste innovationer för att kunna leverera en högeffektiv och komplett kylarlösning. Programmet består av tre huvudserier A, D och H, med AC-, DC- respektive hydraulmotor. AR- och HR serierna är dessutom utrustade med kylflänsar som försvårar att kylaren täpps igen av smuts, vilket gör dessa modeller särskilt lämpade för tuffare miljöer. Kylarna klarar upp till 26 eller 17 bars arbetstryck, beroende på modell och storlek. Samtliga AKG-Line kylare är utrustade med AKG:s patenterade ihåliga aluminiumprofil, som effektivt reducerar termiska spänningar i kylaren.
Broschyr AKG-Line A (engelska)
Broschyr AKG-Line AR (engelska)
Broschyr AKG-Line D (engelska)
Broschyr AKG-Line H (engelska)
Broschyr AKG-Line HR (engelska)

AKG-Line med integrerad bypassventil
Ett efterlängtat tillskott i AKG-Line familjen är kylare med integrerad bypassventil. Denna serie eliminerar behovet av en extern bypassventil, vilket ger lägre kostnad och enklare montering. Modellerna med integrerad bypassventil finns i samtliga tre motorutföranden och har ändelsen -Y i beteckningen.
Broschyr AKG-Line AY (engelska)
Broschyr AKG-Line DY (engelska)
Broschyr AKG-Line HY (engelska)

AKG-Line med integrerad pump
Med en pump direkt monterad på kylaren fås en komplett kyllösning som direkt är redo för installation. Denna serie eliminerar behovet av en extern pump, vilket ger lägre kostnad och enklare montering. Denna modell är även lämplig för system där tryckspikar är ett stort problem. Modellerna med integrerad pump finns idag endast med trefasmotor och har beteckningen AP.
Broschyr AKG-Line AP (engelska)

AKG-Line för komprimerad luft
AKG-Line CA (Compressed Air) är utvecklad för att kyla komprimerad luft. Kylaren finns för såväl högtrycks- som lågtrycksapplikationer och i ett flertal storlekar.
Broschyr AKG-Line CA (engelska)

T4 med hydraulmotor

T
T-serien erbjuder en effektiv kyllösning i aluminium färdig att installeras vid leverans. Serien innehåller 11 storlekar som klarar arbetstryck på upp till 26 bar. Kylarna kan fås med 12V/24V DC, 3-fas eller hydrauliska motorer och lämpar sig för transmissions-, hydraulik-, motor- och smörjoljor, samt vatten/glykol-blandningar. Vid behov kan kylarna fås ytbehandlade med teflon, vilket ger ett mycket bra korrosionsskydd.
Broschyr T-serien (engelska)

TL2 med 24V DC-motor

TL
TL-serien består av 6 modeller som klarar ett maximalt arbetstryck på 14 bar. Kylarna är lätta att installera och är färdiga att tas i bruk direkt. De kan fås med 12V/24V DC eller 3-fas motorer. TL-kylarna lämpar sig särskilt väl för mobila applikationer och kan användas för transmissions-, hydraulik-, motor- och smörjoljor.
Broschyr TL-serien (engelska)

För ytterligare information, kontakta Per Stenholtz.

Tel. 031-348 85 01

E-post: per.stenholtz@pegol.se